Se bodo plinski gorilniki kmalu ugasnili?

V mislih imam seveda zgodbo o skoraj ustavljeni dobavi plina zaradi rusko-ukrajinskega spora. Odgovor na vprašanje iz naslova pri nas ne more ali ne upa podati nihče. Zopet smo priča zavajanju slovenske javnosti oziroma sprenevedanju odgovornih, ki si ne upajo povedati resnice. Lahko pa, da je tudi sami ne vedo, ampak potem na tem mestu nimajo kaj početi. Še dobro, da se najde kakšen novinar kova Bobovnik, ki iz gostov zna izvleči vsaj njihovo »priznanje«, da o svojem delu pač nimajo pojma, saj ne vedo niti, ali brez ruskega plina lahko zdržimo mesec ali samo teden dni.

Po drugi strani pa nas naši mediji stalno obveščajo, kakšne redukcije pri dobavi plina se dogajajo po ostalih državah Evrope. Naše sosede so skoraj že brez plina, v Srbiji se napovedujejo prve težave. Le v Sloveniji smo zopet oaza, ki večjih težav ne bo imela. In to kljub temu, da sta naši skladišči plina na Hrvaškem in v Avstriji skoraj neuporabni.

Še en lep primer, da smo še daleč od nekih modernih meril komuniciranja z javnostjo.

V zgodbi se pojavi tudi stari povratnik, gospod Janez Kopač, in sicer kot vršilec dolžnosti direktorja Direktorata za energijo. Štiri leta ga ni bilo nikjer, mediji so ga večkrat obravnavali kot primer bivšega ministra, ki ima težave pri iskanju nove službe. In glej, takoj po nastopu nove vlade gospod Kopač dobro službo zopet hitro najde. Direktorat za energijo spada pod Ministrstvo za gospodarstvo, ki ga vodi gospod Lahovnik. Le ta v javnosti zelo rad poudarja, da dokler bo on minister, ne bo tega in onega, med drugim tudi političnega kadrovanja. Je torej gospod Kopač v prvi vrsti strokovna izbira?

Še en lep primer, da tudi z nastopom nove vlade politično kadrovanje ostane.

P.S.: Namen tega zapisa ni opredelitev, ali je vse skupaj le špekulacija plinskih magnatov oziroma ali je panika pretirana, opozoril bi rad le na to, kako slabo odgovorni obveščajo slovensko javnost.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Zakon o zemljiški knjigi postaja stalnica v Državnem zboru

Nespametnost nepremičninskih agentov

Nepremičninska debata v Odmevih